Dildo

En dildo er et sexlegetøj, der som oftest er penis-formet. Dildoen bruges til seksuel stimulering, og er ofte fremstillet i latex, silicone eller plastic. Silicone er det bedste materiale man kan vælge til sine dildoer. Men det selvfølgelig også smag og behag.

En dildo vibrerer ikke. En dildo glider bare


Fejlagtigt bliver betegnelsen dildo ofte også brugt for en vibrator, men modsat en vibrator kan en dildo ikke vibrere. Egentlig betyder det vel heller ikke så meget, hvad vi kalder vores sexlegetøj, når bare vi nyder at bruge det. Men kort er her en lille gennemgang af de forskelle typer:

Vibrator

En vibrator kan i modsætning til en almindelig dildo vibrerer. Mange vibratorer til seksuel stimulering er udformet som dildoer, men de kan fås i mange afskygninger og størrelser.

Anal dildo

En dildo der benyttes til anal sex også kaldet anal sex legetøj. Kan fås med og uden vibrator, og under mange forskellige navne f.eks. Butt plug, anal plug og meget mere. Husk altid at bruge glidecreme til analsex.

Klitoris og G-punkt vibrator

En vibrator der er udformet så den kan stimulerer klitoris. En Icebreaker er et godt eksempel på sådan en dildo. Klitoris vibrator fås i mange størrelser og former.

Glas dildo

Dildo lavet af glas. Glaspustere har også gennem tiden lavet dildoer af glas, nogle som helt almindelige dildoer og andre nærmest udformet som små kunstværker. Fordele ved glas dildoer er at de er meget nemme at rengøre, og så kan de varmes eller gøres kolde afhængig af hvad man har lyst til.

Strap-on

Betegnelsen for en dildo, som kan fastspændes på en person. Strap on fås i mange modeller og farver og få selvfølgelig også medvibrator. Strap-on kan også bruges på manden og der findes strap-on til manden der gør ham både længere og tykkere.

Historiske dildo data

Dildoer af sten er fundet i akælogiske udgravninger. Dildoer har sansynligvis været eksisterende i en eller anden form gennem det meste af menneskets historie.

Fund fra ældre stenalder blev tidligere katalogiseret som "stave", men som en arkælog siger "Hvis man kigger på størrelsen, formen og i enkelte tilfælde udsmykningen af de stave, er det svært ikke at forestille sig deres åbenlyse funktion".

Der har være mange henvisninger til dildoer i den historiske litteratur samt - i overført betydning - i biblen (se f.eks. Det Gamle Testamente - Ezekiel 16:17)

Læren må være, at mennesket og specielt kvinden gennem tiden alt tid har forstået at tilfredsstille sig selv, og derfor vil der altid findes dildoer i alle samfundslag.

Men HUSK nu en dildo er ikke en vibrator og omvendt :-) men betyder det egentlig noget for forståelsen og nydelsen?